facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close

Bakar Satu Tong Mercun Telur Naga..Lihat apa yang terjadi Sangat Menge jutkan!!

loading...


Bakar Satu Tong Mercun Telur Naga..Lihat apa yang terjadi Sangat Mengejutkan!! Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, lihat apa yang berlaku.

Sedikit info tentang mercun: Mercun (cracker, pembuat bising, banger, atau bunger) adalah alat peledak kecil yang direka khas untuk menghasilkan bunyi yang besar, terutama dalam bentuk bunyi kuat; sebarang kesan visual bersampingan dengan matlamat ini. Mereka mempunyai fius, dan dibalut dengan sarung kertas berat untuk mengandungi sebatian letupan.

Mercun pertama kali dibuat di negara China lebih 1,000 tahun lalu! Serbuk serbuk adalah serbuk mesiu yang meletup. Potasium nitrat adalah bahagian paling penting dari serbuk mesiu. Inilah yang mendorong bunga api ke langit. Sekering digunakan untuk menyalakan serbuk mesiu, yang menyalakan untuk menghantar bunga api ke langit. Sebaik sahaja bunga api di udara, lebih banyak bedak di dalamnya menyebabkan ia meletup dengan BANG!

Walaupun mercun sedap dimain, tapi kalau tidak ditangani dengan betul, ia boleh menyebabkan luka bakar dan kecederaan mata pada kanak-kanak dan orang dewasa. Cara terbaik untuk melindungi keluarga anda adalah tidak menggunakan apa-apa bunga api di rumah. Menghadiri paparan bunga api awam, dan biarkan pencahayaan diberikan kepada profesional.
Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Bakar Satu Tong Mercun Telur Naga..Lihat apa yang terjadi Sangat Mengejutkan!! Saksikan
Sila tonton video:


loading...